Welke tuinaanleg?

Beoordeel uw site en uw tuinontwerp · 2.Beslis of u doe-het-zelf wilt maken of een tuinarchitect wilt huren · 3.Als u een kleine tuinruimte heeft, kunt u de grond misschien zelf egaliseren met een zware tuinhark van Amazon (opent in nieuw tabblad) of een plaatselijke ijzerhandel. Gebruik de tanden om grote stukken grond te breken, terwijl de achterkant ook kan worden gebruikt om het oppervlak glad te maken door het in een voorwaartse en achterwaartse beweging te laten lopen om de grond gelijkmatig te verdelen. Doordacht landschapsontwerp is de sleutel tot het creëren van een buitenoase, of je nu een kleine binnenplaats in een stedelijk gebied hebt of een uitgestrekt landgoed op het platteland. Om u te helpen uw eigen patio's, erven, tuinen en meer te transformeren, hebben we inspirerende ideeën en voorbeelden voor landschapsarchitectuur verzameld die echt het meeste uit hun natuurlijke omgeving halen.

Dus zonder verder oponthoud, laat deze buitenschoonheden de weg effenen voor een beter landschapsontwerp voor elke maat, stijl en regio. En als u op zoek bent naar een eenvoudige gids om u te helpen helemaal opnieuw een landschapsontwerp te bedenken, blijf dan tot het einde lezen voor een overzicht van alles wat u moet overwegen. De beste tuinontwerpen beginnen met structurele planten gevuld met mooie, bloeiende planten. Gebruik dus groenblijvende struiken aan het einde van elke rand en als leestekens onderweg.

Voeg kleine struiken toe zoals kistballen of grote groenblijvende planten, bijvoorbeeld mahonia, voor grotere gebieden. Hoewel landschapsarchitectuur over uw tuin gaat, is de residentie typisch het middelpunt van een Franse tuin. Het planten van bomen of struiken in rechte lijnen die naar het huis leiden, is een manier om de aandacht terug naar het huis te trekken. Hekjes, zuilen, vogelbaden of fonteinen en gietijzeren meubels zijn tekenen van Frans design.

En vergeet niet dat symmetrie bij deze stijl de sleutel is. De professionals van hun tuincentrum kunnen uw grond testen om te bepalen hoe ze deze het beste kunnen behandelen; u opzetten met zaadgereedschap; en zelfs helpen om uw nieuwe groene duim vanuit huis te koesteren. Perfect voor beginnende tuiniers, Modern Container Gardening biedt prachtige fotografie en duidelijke stapsgewijze instructies. Reflecteer licht rond de door u gekozen plek met een tuinspiegel; investeer in een waterdichte luidspreker; kies citronellakaarsen om insecten op afstand te houden; houden's avonds warm met een terrasverwarmer, en last but zeker not least, stip kleinere potplanten in de ruimte, net als bij kamerplanten.

Hoewel prestaties, duurzaamheid en onderhoudsgemak essentieel zijn bij alle materialen die in een tuinomgeving worden gebruikt, moet u natuurlijk ogende oppervlakken kiezen die passen bij uw huis en ontwerpstijl. Charles Dowding, innovator van no dig, leert je alles wat je moet weten over deze methode van biologisch tuinieren. In Small Garden Style laten tuinontwerper Isa Hendry Eaton en lifestyle-schrijver Jennifer Blaise Kramer je zien hoe je een goed ontwerp kunt gebruiken om een vreugdevolle, elegante en opwindende maar toch compacte buitenleefruimte te creëren. Terrasplanken kunnen ook split-levels hebben en treden bevatten, waardoor het de ideale ruimte is voor eetmeubilair, en vanwege het gebruik ervan moet een overdekte tuin doorgaans bestand zijn tegen zwaar voetverkeer.

Bij PLAN it WILD is de specialiteit herwilding, het planten van tuinen met bloemen en groen die gedijen met minder onderhoud dan een verzorgd gazon. Maak gebruik van hekken en muren door naar boven te planten om de ruimte te maximaliseren en koop hangende manden (deze zijn ook geweldig voor voortuinen). Niemand wil ze in de gaten houden, hun rozen snoeien of tomaten planten, dus houd rekening met de privacy in de achtertuin bij het definiëren van het landschap van uw tuin. Een kleine tuinruimte - een stedelijke patio, een kleine achtertuin of zelfs gewoon een pot bij je deur - hoeft geen stijl op te offeren.

Kinderen vinden het heerlijk om wat speeltijd in de tuin uit te gaan, maar het bestemmingsplan van een gebied is de sleutel, omdat kleine familietuinen vaak worden gedomineerd door speeltoestellen, waardoor er weinig ruimte overblijft voor iets anders. Je zult ook moeten letten op waar je tuin komt te staan en hoeveel zon het krijgt. De belangrijkste reden voor dit deel van het tuinlandschapsproces is dat u eventuele problemen wilt identificeren, zodat u uw inspanningen en materialen dienovereenkomstig kunt voorbereiden - wat u op de lange termijn tijd en geld zal besparen. Dit betekent op natuurlijke wijze onkruid verwijderen (ieders favoriete baan) of een van de beste onkruidverdelgers gebruiken, evenals eventuele overgroei en het verwijderen van tuinafval.

.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *