Kan ik buiten sporten tijdens de coronaviruspandemie?

Buitentrainingen zijn een veiligere optie dan sporten in een sportschool tijdens de COVID-19-pandemie, volgens I-Min Lee, professor bij de afdeling Epidemiologie aan Harvard T, H. Het korte antwoord is „ja, zei Janet Conner, een infectiepreventionist bij het North Colorado Medical Center. Gezien de huidige omstandigheden van de COVID-19-crisis blijven alle preventieve maatregelen en ziektebestrijdingsbeleid voor ziektebeheersing cruciaal als eerste prioriteit. Actief en fit blijven voor mensen van alle leeftijden en capaciteiten is echter ook van vitaal belang om het risico op infecties te verlagen.

Onder de huidige lockdowns zijn mensen beperkt in hun activiteiten. Sedentair gedrag en lichamelijke inactiviteit kunnen ernstige negatieve effecten hebben op de gezondheid en het welzijn en de kwaliteit van leven van individuen. Beperkingen kunnen ook extra stress veroorzaken die de geestelijke gezondheid van mensen uitdaagt. Hoewel er bepaalde beperkingen zijn aan lichaamsbeweging tijdens lockdowns, kunnen buitentrainingen veilig worden uitgevoerd met behoud van sociale afstand en het nemen van andere passende voorzorgsmaatregelen.

Het volgen van deze 8 tips voor lichaamsbeweging in de buitenlucht kan grotendeels helpen om fysiek actief te blijven en het algemene risico op COVID-19-overdracht te verminderen. De gevolgen van de COVID-19-pandemie hebben snel en abrupt enorme veranderingen in het dagelijks leven van mensen veroorzaakt. De overgangsfase naar 'een nieuw normaal' is naderbij gekomen. Actief en fit blijven kan aanzienlijk helpen om het risico op infecties te minimaliseren.

Niet alleen om de immuunfunctie te versterken om effectiever tegen virussen te werken, maar regelmatige lichaamsbeweging helpt ook de spierfuncties te verlichten en het risico op het ontwikkelen van chronische ziekten te verminderen, evenals mentale spanning te verlichten, waardoor de algehele geestelijke gezondheid wordt verbeterd. Ja, en alleen hardlopen is nog steeds de beste manier om uw risico te verminderen. Ga solo hardlopen, geniet van het buitenleven, en probeer je run te timen voor wanneer je weet dat je route of pad minder druk zal zijn. Voor de meeste mensen verhoogt fysieke activiteit ook de immuunfunctie, wat vooral belangrijk is tijdens deze pandemie.

Wanneer u de hele week regelmatig traint of beweegt, verhoogt u de bloedstroom en bewegen immuuncellen door het lichaam, waardoor het vermogen van uw lichaam om bacteriën en virussen te bestrijden wordt verbeterd. Dit kan leiden tot minder infecties, maar ook een kortere duur van de symptomen als u toch ziek wordt. Omdat we bijna allemaal veel tijd thuis doorbrengen vanwege de pandemie van het coronavirus en sommigen onder edicten staan om op hun plaats te schuilen en helemaal niet uit te gaan, hebben degenen onder ons die gewend zijn aan regelmatige lichaamsbeweging natuurlijk prangende vragen en zorgen over hoe ze het beste in vorm kunnen blijven.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *