Tips voor onderhoud van de tuin

Viveka Neveln is tuinredacteur bij BHG en een gediplomeerde tuinbouwer met brede tuinexpertise die meer dan 3+ decennia praktijk en studie heeft verdiend. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring met schrijven en redigeren voor zowel gedrukte als digitale media. Probeer je planten's ochtends als eerste water te geven of' s avonds als laatste wanneer de dag het koelst is. Tijdens de zomer als het warm en droog is, zorg ervoor dat je je planten twee keer per dag water geeft.

De beste manier om meer te weten te komen over de groeiomstandigheden in uw omgeving en wat u op uw gazon moet zetten, en wanneer, is door te praten met een plaatselijk tuincentrum of uw landbouwuitbreidingsdienst. Maar het hoeft echt geen hele klus te zijn, vooral als u regelmatig tuinonderhoud plant of een routine vindt die voor u werkt. Tuinieren blijkt stress en symptomen van depressie te verminderen, waardoor de afgifte van serotonine en dopamine, ook bekend als 'gelukkige hormonen', toeneemt. Naarmate planten beginnen te groeien, is het tijd om te synchroniseren met het ritme van de seizoenen en een tuinroutine op te zetten.

Naast af en toe wieden, zijn er enkele andere basisonderhoudsstappen die u wilt nemen om uw meerjarige bloembed er op zijn best uit te laten zien. Nu al je eenjarige planten zijn geplant en de vaste planten zijn herschikt, en alles er goed uitziet, is het tijd voor wat bloementuinonderhoud. En het zijn de uren buiten in de tuin die het meest gekoesterde deel van de zomer worden, of je nu een beginner of een doorgewinterde kweker bent. Je wilt er minimaal zeker van zijn dat je bij het onkruid komt voordat ze meer wietzaden in je tuin laten vallen.

Wanneer een tuin wordt overspoeld met onkruid, wordt het moeilijk voor uw planten om hun volledige potentieel te bereiken. Mest van varkens, honden en katten mag nooit in tuinen of composthopen worden gebruikt, omdat ze parasieten kunnen bevatten die mensen kunnen infecteren. Tuinonderhoud moet consistent zijn, het zou niet moeten zijn dat u er af en toe op let en het een maand onbeheerd achterlaat. Ik woon en tuin in de zuidwestelijke buitenwijken van de Twin Cities in Minnesota, beter bekend bij een tuinman als Zone 4b.

Ik hoop dat je geniet van je bezoek en nadenkt over manieren waarop je je tuinonderhoud kunt verbeteren door een routine of schema te bedenken. Die rustige uren van wieden en water geven zijn waar zoveel beginners en ervaren tuiniers naar uitkijken. Een van de essentiële tips voor tuinonderhoud die veel mensen negeren en hun tuinen op elk moment water geven, wat resulteert in een slechte groei van de planten.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *