Hoe maak je een onderhoudsarme moestuin?

Hoe een onderhoudsarme moestuin te plannenBegin klein. Kweek alleen het voedsel dat je gaat eten. Bouw een verhoogd bed of een tuin van vierkante meter. Minimaliseer de behoefte aan onkruid en water.

Overweeg ook om te foerageren naar wilde eetwaren en kruiden om naar uw eigen tuin te transplanteren. Maar vergeet niet dat als je in een stad bent en aan de slag gaat met stedelijk foerageren, zorg er dan voor dat je de statuten en regels voor niet-overtreding van je gebied respecteert. Als u oude apparaten heeft, kunt u koelkastladen ook hergebruiken in plantenbakken voor uw kruiden. Oude rooster- of latwerkstukken kunnen worden gebruikt voor klimplanten zoals tomaten, stokbonen en pompoen.

Als je beperkte tuinruimte hebt, gebruik dan oude wapening om een verticale pottuin te installeren. Geen van de tijdbesparende tuinierhacks wordt bereikt als je het in het begin niet allemaal instelt. Zet je kweekhekjes op wanneer je plant. Mulch tijdens het planten (alleen voor transplantaties).

Stel uw watergeefsysteem in op de plek waar u het gewoon hoeft aan te zetten en te gaan. Dit zijn allemaal dingen die enige tijd nodig hebben om te monteren. Maar als je het allemaal doet als je in de tuin bent, is het helemaal klaar voor het seizoen. De volgende paar rondes zijn enkele manieren die voor mij en mijn drukke schema hebben gewerkt, tot waar ik elke dag heel weinig tijd in mijn tuin heb doorgebracht.

Bekijk de erwtenhekjes die ik heb gemaakt van balingtouw. Zoals je kunt zien aan mijn ruwe schets hierboven, hoeft het niet mooi of goed getekend te zijn, maar het zou zoveel mogelijk moeten zijn om te schalen (elk vierkant op het ruitjespapier hierboven is gelijk aan 2 voet). De tuin van ons vorige huisje had vier grote bedden van 9 'x 20' met randen gemaakt van 4 x4 stukken hout die uiteindelijk kapot gingen tot alleen heuvelachtige grondranden. Als je nieuw bent in tuinieren of niet veel tijd hebt, begin dan klein.

Tuinplanning zou je eerste stap moeten zijn. Selecteer een paar groenten waarvan je weet dat je ze graag eet. U kunt de tijd nemen en leren hoe u ervoor kunt zorgen voordat u er iets aan toevoegt. Je kunt verhoogde bedden of potten gebruiken en gewoon aarde toevoegen.

Ik weet dat het moeilijk is om te beslissen, maar elk jaar maak ik een plan voor mijn tuin en bewerk het altijd. Naast het plannen van uw tuin en het gebruik van onderhoudsarme technieken, bespaart u ook tijd door te kiezen voor onderhoudsarme voedselproducerende planten. Laten we eerlijk zijn, deze twee taken zijn waarschijnlijk de minst favoriete van al het tuinonderhoud, dus hier zijn enkele tips om hun behoeften te verminderen (niet te elimineren). Als u een moestuin wilt ontwerpen voor eenvoudig onderhoud, heeft u vooraf wat planning en een kleine uitgave van geld voor de bedden, maar u bespaart honderden uren wieden en elimineert het verspillende besproeien van paden die op de traditionele manier voorkomen.

De moestuin zal niet de beste zijn die je ooit hebt gehad, maar je kunt nog steeds groenten verbouwen en het zal relatief onkruidvrij zijn. Als je een tuinstrategie nodig hebt die past bij je drukke levensstijl, dan ben je klaar om je te concentreren op de volgende gewassen voor een onderhoudsarme tuin. Als je het karton in de herfst kunt neerleggen, kun je het erin rototillen en een nieuwe moestuin beginnen die relatief onkruidvrij is. Het planten van een goedkope, onderhoudsarme moestuin kost niet veel, alleen een beetje vindingrijkheid en creativiteit.

Een eenvoudige manier om een goedkope tuin te plannen, is het gebruik van goedkope, gemakkelijk te kweken zaden die niet veel onderhoud vergen. De laatste tijd heb ik met verschillende mensen gesproken over het verbouwen van hun eigen voedsel en ze hebben geen idee waar ze moeten beginnen, dus ik heb ze geholpen door hen te vertellen hoe gemakkelijk een onderhoudsarme tuin kan zijn en wat groenten voor beginnende tuinders. Probeer deze onderhoudsarme groenten te planten in koelere maanden (lente %26 herfst) en volgens de richtlijnen van uw winterhardheidszone. Als u op zoek bent naar een onderhoudsarme tuin, mulch dan de tuin na het planten om het onkruid op afstand te houden.

Het vereist vooraf wat werk en onderzoek, maar het is het op de lange termijn waard om angsten op afstand te houden en de tuin onderhoudsarm te houden. Bij het plannen van uw onderhoudsarme moestuin moet u beslissen of u uit zaad gaat planten of begint met kopen. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *