Wat zijn enkele van de symptomen van de covid-19 omicron-stam?

Vaak gemelde omicron symptomen (BA, keelpijn, hoofdpijn, loopneus, congestie, hoesten, lage rugpijn, vermoeidheid. Misselijkheid is altijd een veel voorkomend Covid-symptoom geweest, ook met de Omicron-variant, zei Dr. De Centers for Disease Control and Prevention noemt misselijkheid en braken als veel voorkomende symptomen van het virus. Gastro-intestinale symptomen komen vaker voor bij kinderen dan bij volwassenen, zei Dr.

Lighter, maar ze kunnen ook bij volwassenen voorkomen. Het virus kan sommige cellen in het maagdarmkanaal van een patiënt infecteren, wat zou leiden tot maagproblemen zoals diarree, Dr. Luchtweginfecties in het algemeen kunnen ervoor zorgen dat mensen meer slijm produceren als ze hoesten; het slikken van dat slijm kan dan ook de maag irriteren en van streek maken. Vermoeidheid is een van de meest voorkomende Covid-symptomen, zowel bij Omicron als bij eerdere varianten van het virus, Dr.

Echter, meestal als iemand symptomatische Covid ervaart, vermoeidheid zal niet het enige symptoom zijn. De oorspronkelijke Omicron-stam heeft een relatief milde versie van het virus en veroorzaakt minder ernstige ziekte en sterfte dan Delta, die eraan voorafging. Terwijl wetenschappers nog steeds leren over BA, 5, blijkt uit gegevens nog steeds dat ziekenhuisopnames laag zijn in vergelijking met eerder in de pandemie. Tot nu toe kan hetzelfde worden gezegd van infecties, gebaseerd op cijfers van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Maar die gegevens omvatten geen resultaten van thuistests. Volgens gegevens uit Zuid-Afrika was het risico op ziekenhuisopname voor volwassenen met de diagnose Omicron na controle op de vaccinatiestatus daar 29 procent lager dan in de eerste golf van de pandemie, en hebben in het ziekenhuis opgenomen Zuid-Afrikaanse Covid-19-patiënten minder kans gehad om op de intensive care te worden opgenomen. Onderzoek suggereert dat 48 procent van de patiënten met de oorspronkelijke SARS-CoV-2-stam reukverlies meldde en 41 procent smaakverlies meldde, maar uit een analyse van een kleine Omicron-uitbraak onder gevaccineerde mensen in Noorwegen bleek dat slechts 23 procent van de patiënten smaakverlies meldde, en slechts 12 procent meldde verlies van geur. Maar de koudachtige symptomen die gevaccineerd en versterkt mensen voelen als gevolg van een omicron-infectie zijn meestal hetzelfde, ongeacht de subvariant.

Sinds december, maar de versie van omicron die de grote infectiegolf in de winter veroorzaakte, is nu goed voor minder dan 2 procent van de nieuwe gevallen. Maar in januari meldde de CDC wel dat een derde vaccindosis, of booster, „zeer effectief was in het voorkomen van de noodzaak van bezoeken aan spoedeisende zorg of ziekenhuisopname als gevolg van COVID-19.In veel opzichten is het een zware verkoudheid, veel ademhalingssymptomen, verstopte neus, hoesten, lichaamspijnen en vermoeidheid, zei Dr. Een van de mede-oprichters van apps, Tim Spector, hoogleraar genetische epidemiologie aan King's College London, zeiden dat op basis van Zoe-gegevens een loopneus nog steeds het meest voorkomende symptoom is van omicron, gevolgd door vermoeidheid, keelpijn, niezen, hoofdpijn, hoest en schorre stem. Mensen met Omicron kunnen symptomen zoals misselijkheid vaker melden omdat geurverlies minder vaak voorkomt bij de nieuwe variant, zei Andrew Pekosz, hoogleraar moleculaire microbiologie en immunologie aan de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Clark-Cutaia, een assistent-professor aan het Meyers College of Nursing van de New York University die tijdens de pandemie Covid-19-patiënten heeft gevolgd, zei dat gevaccineerde patiënten met Delta of het oorspronkelijke coronavirus de neiging hebben om hoofdpijn, congestie, sinusdruk en sinuspijn te vertonen, terwijl niet-gevaccineerde patiënten meer kans hebben op kortademigheid en hoesten, samen met griepachtige symptomen. De oorspronkelijke Omicron veroorzaakte een recordaantal gevallen, maar hoewel het ook zijn aandeel in ziekenhuisopnames en sterfgevallen heeft veroorzaakt, factoren zoals de duur van ziekenhuisverblijven, IC-toegang, en overlijden zijn „lager geweest dan tijdens eerdere pandemische pieken, volgens een CDC-rapport in januari. De CDC zegt dat de aanwezigheid van ernst van de symptomen kan worden beïnvloed door vaccinatie, geschiedenis van eerdere infectie en leeftijd en andere gezondheidsproblemen.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *