Hoe het tuinonderhoud te verminderen?

Onderhoudsarme tuintips Onderhoudsarme landschapsarchitectuur omvat methoden om de hoeveelheid water te verminderen, wieden, snoeien, ontbinden, en verdelen die u regelmatig moet doen. Een manier om water geven en wieden te verminderen, is door een dikke laag mulch, zoals schors of versnipperde bladeren, aan uw tuinbedden toe te voegen. Wieden kan een van de meest zielvernietigende tuintaken zijn, maar er zijn twee belangrijke manieren om ze op afstand te houden. Een daarvan is mulchen - een dikke laag goed verteerde mest, tuincompost, bladschimmel of gecomposteerde schors rond uw planten leggen.

Naast het vasthouden van vocht, blokkeert een mulch ook het licht, wat betekent dat er geen onkruid naar de oppervlakte komt - we hebben een handige ultieme gids voor mulchen als je meer wilt weten. Elke zaterdag zware gieters op en neer door de tuin slepen is niet leuk. De grootste boosdoeners zijn containers en hangmanden, die bij warm weer elke dag water nodig hebben. Verminder het aantal potten dat je hebt en verplaats ze in de zomer naar een koelere, meer schaduwrijke plek.

Bedekt met een mooie bijenprint, biedt deze bank een stijlvolle manier om buiten te dineren. Het is gemaakt van 100 procent katoen dat waterbestendig is met een veegschone afwerking. Voor een samenhangende look kun je ook het bijpassende waterbestendige zitkussen krijgen. Als het kweken van uw eigen groenten bijvoorbeeld hoog op de prioriteitenlijst staat, bewaar dan een groentepleister die aan uw behoeften voldoet en minimaliseer de activiteit elders, zoals het vervangen van gazon door bestrating of een rozentuin met een struikrand.

Geïnspireerd door Hawaï, is dit buitenkussen met tropisch bloemmotief ideaal om uw zitgedeelte in de tuin te versieren. Of verander opzettelijk een vijver in een moerastuin om taken zoals het verwijderen van bladeren, schoonmaken, planten of het uittrekken van dekenwiet te verminderen. Identificeer delen van de tuin die u zou kunnen veranderen om ze gemakkelijker te beheren te maken, en zelfs elementen die u volledig zou kunnen verwijderen. Gelukkig zijn er, met enkele eenvoudige overwegingen, veel betere manieren om een tuin te beheren zonder er slaaf van te worden.

Maar voor mij gaat de sensatie van tuinieren over het creëren van de toekomst, en het opnieuw doen van een deel van de tuin dat zijn dag heeft gehad, is een oefening in afwachting, en dat is waar het allemaal om draait, ongeacht je leeftijd. Tuinieren met weinig of gemakkelijk onderhoud is wat veel mensen zouden willen omarmen, hetzij door noodzaak of voorkeur. Zelfs een toegewijde tuinman met eindeloze uren te besteden zou moeite hebben om planten te laten gedijen in omstandigheden die ze haten. Het is zo gemakkelijk om in de verleiding te komen om een hele reeks zachte planten te kopen wanneer ze in het voorjaar en de zomer in het tuincentrum te zien zijn.

Deze onderhoudsarme tuinideeën helpen u om meer tijd door te brengen met ontspannen in plaats van te werken op uw perceel. Op die manier wordt het een veel minder zware klus dan wanneer je het onkruid verlaat totdat ze de tuin beginnen over te nemen en het omgaan ermee een grote onderneming is geworden. Maar je zou kunnen overwegen om slechts een klein stuk kort gras in het meest formele deel van de tuin te hebben en de rest wilder en natuurlijker te laten worden - bekijk bijvoorbeeld het gazonadvies van Chris Packham. Na drie of vier uur graven en wieden hebben een warm bad, een zachte stoel en een paar aspirine hun aantrekkingskracht, maar ik denk graag dat ik een paar jaar tuinieren met volle boring voor me heb.

Deze digitaal bedrukte stukken zijn volledig weerbestendig en duurzaam, dus het zijn geweldige keuzes voor onderhoudsarme tuinideeën.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *