Kan covid-19 de testikels beïnvloeden?

Meerdere weefsels van het mannelijke geslachtsorgaan kunnen worden geïnfecteerd met SARS-CoV-2, meldt een nieuwe Northwestern Medicine-studie in grote diermodellen. De studie, bij SARS-CoV-2 geïnfecteerde resusapen, onthulde dat de prostaat, vasculatuur van testikels, penis en testikels allemaal besmet waren met het virus. Testiculaire pijn als het eerste symptoom van COVID-19 kan wijzen op orchitis mogelijk bij mannelijke patiënten met een SARS-CoV-infectie. Verdere studies zijn nodig naar het pathologische effect van SARS-CoV-2 in het mannelijke voortplantingssysteem en om een goede andrologische follow-up voor mannelijke patiënten te garanderen.

Dit resultaat ondersteunt verder dat er weinig kans is op SARS-CoV-2 in het sperma van COVID-19-patiënten. SARS-CoV-2-RNA was niet detecteerbaar in spermamonsters die werden verzameld van de meeste herstellende en acute patiënten met COVID-19, wat aangeeft dat de bestaande gegevens het bestaan van SARS-CoV-2 in sperma niet ondersteunden en dat het risico op schade aan het embryo via de spermaroute extreem laag is. Angiotensine II beïnvloedt ook de bevruchting en beweeglijkheid van sperma verder door angiotensine II type 1-receptor (AT1R) en angiotensine II type 2-receptor (AT2R) (64-6) te stimuleren, en stimuleert ook de acrosoomreactie van zaadcellen en zorgt ervoor dat ze lange tijd worden blootgesteld aan hoge niveaus van Ang II, wat leidt tot apoptose. en celsenescentie.

De auteurs vroegen en kregen van de familieleden van de patiënt toestemming om dit casusrapport te publiceren, omdat het suggereert dat, zelfs bij gebrek aan histopathologische bevestiging, de pijn in de testis verband zou kunnen houden met epididymitis na een SARS-CoV-2-infectie, gezien de fulminante evolutie van de COVID-19 ziekte. Een kleine studie vergeleek het mediane aantal zaadcellen van COVID-19-positieve mannen met het aantal zaadcellen van COVID-19-negatieve mannen. Spermaparameters zijn inderdaad een directe weerspiegeling van het beïnvloeden van nakomelingen, maar de afwisselingen van hormoonspiegels leveren ook indirect klinisch bewijs voor SARS-CoV-2-aanvallende teelballen. Koorts is een van de meest voorkomende symptomen van COVID-19 en de verhoogde lichaamstemperatuur kan de spermatogenese belemmeren.

Hoewel er beperkte gegevens zijn, is viraal mRNA geïdentificeerd in het sperma van COVID-19-patiënten, met enig bewijs van veranderde zaadparameters. Ma L en Temiz MZ (18, 1) beschreven een significante afname van het percentage normale morfologie in de sperma-analyse van de COVID-19-patiënten. Brian Keith McNeil, MD, van de afdeling Urologie aan de SUNY Downstate Health Sciences University in New York City, zegt dat het onderwerp COVID-19 en vruchtbaarheid is besproken, maar de gegevens zijn beperkt. SARS-CoV-2 kan de spermatogene functie van testis bij mannelijke COVID-19-patiënten verminderen via immuunrespons, wat de gezondheid van nakomelingen verder beïnvloedt.

Ten tweede, op basis van het huidige voorlopige begrip, hoewel SARS-CoV-2 in sperma wordt afgestoten of aanwezig is in de testes nog steeds geen goed bewijs, voegen deze onderzoeken meer bewijs toe dat het onwaarschijnlijk is dat SARS-CoV-2 aanwezig is in het sperma van patiënten met milde tot matige symptomen of herstel van COVID-19, en het risico op impact op het mannelijke voortplantingssysteem is minimaal. Daarom is een verdere goed ontworpen prospectieve cohortstudie nodig om een reeks monsters vanaf het begin van de symptomen te analyseren om het herstel te voltooien om het effect van COVID-19 op spermatogenese te verduidelijken. Parekh wijst erop dat een recente studie van de Miller School of Medicine van de University of Miami aantoonde dat de spermaproductie niet werd geremd door mRNA COVID-19-vaccins. Vier casusrapporten (25, 27-2 van de 14 onderzoeken) gaven ook aan dat COVID-19-patiënten testiculaire pijn of uitwendige genitale pijn hadden als het eerste klinische teken van COVID-19.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *