Kalender voor tuinonderhoud?

Volg onze maandelijkse tuinmanskalender om de beste tijd te ontdekken om alle essentiële buitenklussen te voltooien. Vind 12 maanden advies in deze maandelijkse tuinkalender en zorg ervoor dat uw tuin er op zijn best uitziet met onze lijst met essentiële taken. Gebruik deze landschapskalender als richtlijn voor het plannen van uw maandelijks onderhoud. De specifieke timing is niet geschikt voor alle delen van het land.

Verplaats een van de taken een maand eerder of later om aan de groeiomstandigheden in uw klimaat en landschap te passen. Boen gladde tuinterrassen en bestrating met heet zeepwater; Algon Organic Path and Patio Cleaner (opent in nieuw tabblad) is handig voor vuilere oppervlakken. Ruim de borders op en koop nieuwe planten in het tuincentrum, dit alles zorgt gegarandeerd voor een lente in je stap. Naarmate het jaar ten einde loopt en de dagen het kortst zijn, beperkt u tuinwerk tot het beschermen van zachte planten en het helpen van dieren in het wild in uw tuin.

Hoe dan ook, je tuinwerk in september gaat over het klaarmaken van de tuin voor de komende maanden - door zaden te verzamelen, winterharde eenjarigen en wintergroenten te zaaien en bovenop de vallende bladeren te houden. Hoewel er buiten minder tuinbanen in november zijn, is het nog steeds een spannende tijd om te plannen voor het komende jaar. Januari is ook een geschikt moment voor het opruimen van uw tuin en het onderhouden en repareren van uw tuinmeubelen en terrasplanken. Laat dat je er alsjeblieft niet van weerhouden om te lezen als je je tuin toevallig in een koudere of warmere regio laat groeien.

Het bijhouden van uw maandelijkse tuinkalender en alle klussen groot en klein, betekent dat u de gezondheid van uw tuin en ook uw eigen fysieke en mentale welzijn kunt behouden. Voor tuinen met waterpartijen is dit het moment om vijvers met netten te bedekken om wateroverlast tijdens bladval in de herfst te voorkomen. Een maandelijkse tuinkalender kan echt helpen bij het bijhouden van al die klussen die elke maand op uw perceel moeten worden gedaan. Winterklussen in de tuin gaan over plannen en voorbereiden, terwijl lente en zomer meer gaan over het behouden van de groeiende gezondheid van uw bedden en borders die in actie zullen komen.

Containertuinders moeten eventuele lekbakken verwijderen en terracotta terraspotten oprichten met stenen of speciale potvoeten (uit tuincentra), zodat ze in de winter niet in het water zitten en barsten als het bevriest. Nu is het tijd voor actief gazononderhoud - en de laatste kans om tot de herfst zonder sproeiers te zaaien of nieuwe gazons aan te leggen. Neem deze tijd om versleten gereedschappen te repareren of te vervangen, plannen af te ronden en benodigde materialen te bestellen voor grote projecten, zoals nieuwe tuinbedden, paden of nieuwe opslagloods.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *