Hoe houd je de tuin water terwijl je weg bent?

Houd buitenplanten bewaterd met plastic flessen Of vervang gewoon de doppen door trechtervormige spikes, verkrijgbaar bij uw plaatselijke tuincentrum. Geef je planten goed water en vul dan de plastic flessen. Schroef de doppen of irrigatiepieken vast en duw de flessen ondersteboven in de grond naast je planten. Als je planten in containers hebt, zijn plantenstokken een uitstekende keuze.

Soaker-slangen, zoals het Snip-n-Drip Soaker-systeem, kunnen worden gebruikt met timers om ervoor te zorgen dat tuinbedden water krijgen terwijl u weg bent. Als uw levensstijl zodanig is dat dit soort afwezigheid gebruikelijk is, dan is het een goed idee om uw tuin te ontwerpen met planten die bestand zijn tegen periodes van droogte. Of u nu net begint, onderhoud uitvoert of problemen oplost, u vindt hier advies en antwoorden voor al uw tuinbehoeften. Een uitstapje buiten de stad, zelfs voor een weekend, kan een onmogelijkheid lijken als het tuinseizoen in volle gang is.

Als je regenton langere tijd stilstaand water vasthoudt, zorg er dan voor dat je een soort muggenbestrijding gebruikt, anders los je het ene probleem op om een ander uit te nodigen. Hier zijn enkele tools, tips en technieken die planten zullen helpen gedijen terwijl je weg bent, zodat je thuis kunt komen van je reis naar gezonde tuinen en gelukkige kamerplanten. Veel tuinmerken hebben smartphone-apps ontwikkeld waarmee u kunt bepalen wanneer en waar u uw planten water geeft vanuit het comfort van uw ligstoel. Een van de gemakkelijkste opties om planten water te geven terwijl u weg bent, is door uw tuinplantenbakken samen te groeperen op een schaduwrijke en beschutte plek.

Als u meestal tijdens de zomermaanden reist, investeer dan in zelfwaterende potten voor uw containertuinen. Containertuinen en kamerplanten hebben wat meer aandacht en planning nodig om ervoor te zorgen dat je thuiskomt met dezelfde prachtige planten die je hebt achtergelaten. Er zijn een paar eenvoudige tips en apparaten die de angst voor verwelking en plantenverlies in de tuin door gebrek aan water kunnen verlichten. Een goed ontworpen tuin die droogtetolerante planten gebruikt, kan minder vatbaar zijn voor ernstige schade, vooral als je goed werk hebt verricht door de grond rond de planten te mulchen.

Word lid van mijn mailinglijst en als bonus krijg je een handige checklist die je vertelt wat je nu in je tuin moet doen. Uw plaatselijke ijzerhandel, tuincentrum of een online forum in de buurt kan verwijzingen bieden voor iemand die bereid is dit werk betaalbaar te doen. Verdeel na het besproeien een dikke laag mulch - minstens vijf centimeter diep - over de grenzen en zorg ervoor dat er een behoorlijke opening rond de plantstelen overblijft.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *