Tuinonderhoud per maand?

In mei begint de tuin echt wakker te worden - en het is tijd om je voor te bereiden op de zomer. Nu is het tijd voor actief gazononderhoud - en de laatste kans om tot de herfst zonder sproeiers te zaaien of nieuwe gazons aan te leggen. Het gazon moet van nu tot de herfst wekelijks worden gemaaid en de randen moeten worden bijgesneden. Vind 12 maanden advies in deze maandelijkse tuinkalender en zorg ervoor dat uw tuin er op zijn best uitziet met onze lijst met essentiële taken.

Augustus markeert het begin van het oogstseizoen en het einde van de vroege zomerplanten. Pluk je tomaten, pompoenen, maïs en bonen. Verwijder alle ingestorte voorjaarsplanten die aan het einde van hun seizoen zijn. Snoeien van planten zoals aardbeien en lavendel helpt ze ook om ze voor te bereiden op koud weer.

Januari lijkt misschien het holst van de winter, maar er is deze maand veel te doen in uw tuin. Met grotere, uitgebreidere tuinen kan het onderhoud het hele jaar door een klus worden en kunnen de belangrijke taken vaak worden vergeten als je geen schema hebt om langs te rennen. Naarmate het jaar ten einde loopt en de dagen het kortst zijn, beperkt u tuinwerk tot het beschermen van zachte planten en het helpen van dieren in het wild in uw tuin. Terwijl u geniet van de vakantie, plant u uw lentetuin door toekomstige planten te onderzoeken en uit te zoeken wanneer u weer dingen moet gaan kweken.

Het bijhouden van uw maandelijkse tuinkalender en alle klussen groot en klein, betekent dat u de gezondheid van uw tuin en ook uw eigen fysieke en mentale welzijn kunt behouden. Investeren in de beste grasmaaier helpt u om licht werk te maken van deze taak in uw maandelijkse tuinkalender. Voor tuinen met waterpartijen is dit het moment om vijvers met netten te bedekken om wateroverlast tijdens bladval in de herfst te voorkomen. Hoe dan ook, je tuinwerk in september gaat over het klaarmaken van de tuin voor de komende maanden - door zaden te verzamelen, winterharde eenjarigen en wintergroenten te zaaien en bovenop de vallende bladeren te houden.

Als je echter net als ik bent, kan het overweldigend zijn om je tuin bij te houden zonder een onderhoudsschema voor de tuin. Naarmate het lenteweer begint op te warmen, is april de tijd van het jaar waarin de tuin tot leven begint te komen. De zomer is in juli in volle gang, omdat de tuinen barsten van de bloemen en veel groenten en fruit rijp zijn om te plukken. Maart is het moment waarop je tuinroutine begint te versnellen - dit is het moment om te mulchen, zaaien en verpotten.

Containertuinders moeten eventuele lekbakken verwijderen en terracotta terraspotten oprichten met stenen of speciale potvoeten (uit tuincentra), zodat ze in de winter niet in het water zitten en barsten als het bevriest. Deze maand zijn de dagen kort maar gevuld met bleke winterzon en hangt er een verfrissende snuifje in de lucht, dus alle reden om naar buiten te gaan en te genieten van wat je tuin te bieden heeft in deze tijd van het jaar. Zie het als een herfstopruiming, met tijd over om belangrijke tuinklussen in oktober gedaan te krijgen, zoals het schoonmaken van de kas en het bestellen van zaden en planten voor volgend jaar. Augustus is de eerste oogstmaand; het is ook het moment om te beginnen met het opruimen van je tuin, aangezien de planten in de vroege zomer beginnen te bloeien en instorten.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *