Tuinonderhoud aan het einde van het seizoen?

Laat de gekapte gewassen een dag of twee op het grondoppervlak liggen om iets te drogen en pas dan al dat mooie organische materiaal in het tuinbed (of graaf). Wacht 2-3 weken om de bewerkte gewassen te laten ontbinden en je tuin is klaar voor het seizoen. Begin met het wassen van gereedschap om vuil en puin te verwijderen. Als er roest aanwezig is, verwijder dan met schuurpapier of een staalborstel.

Slijp schoffels en schoppen met een eenvoudige molenvijl. Een wetsteen werkt goed voor snoeischaren. Als je toegang hebt tot pluimvee of dierlijke mest, is de herfst het perfecte moment om je tuin ermee te bedekken. Mest zit vol stikstof, maar omdat het stikstofgehalte zo hoog is, zal het toepassen ervan in het groeiseizoen planten verbranden.

Maar als je het in de herfst aanbrengt, heeft het tijd om af te breken en te stabiliseren, net op tijd voor je voorjaarsaanplant. In deze aflevering van de Beginner's Garden Podcast bespreek ik algemene richtlijnen en specifieke tips voor het opruimen van je tuin nadat de zomergewassen klaar zijn. Het meeste invasieve onkruid blijft levensvatbaar in een composthoop of onkruidstapel, dus weersta de drang om ze gewoon naar een ander deel van je tuin te verplaatsen. Bekijk deze nieuwe publicatie voor de University of Georgia - Using Cover Crops in the Home Garden.

De eerste paar jaar van mijn tuin heb ik gewoon mijn land opgeruimd zonder na te denken over hoe ik de grond zou voorbereiden op het volgende seizoen. Door dit najaar een paar eenvoudige taken in je tuin uit te voeren, bespaar je jezelf volgend seizoen tijd en moeite. De herfst is een goed moment om enkele meerjarige tuinplanten te snoeien, maar zorg ervoor dat u de juiste kiest. Bewerken zal de grond 8-10 centimeter diep cultiveren, misschien zelfs meer als je een nieuw tuinbed creëert in een gebied waar de grond erg arm is.

In mijn tuin betekent dit dat de meeste van mijn tomatenplanten niet in de compost gaan of in de tuin blijven omdat vroege bacterievuur altijd een probleem is. Het planten van peulvruchten in uw tuin, zoals klaver of velderwten, kan de hoeveelheid beschikbare stikstof voor tuingroenten verhogen. Hoewel de meeste tuinders weten dat ze gereedschap het hele jaar door schoon en goed geolied moeten houden, is het moeilijk om deze taak bij te houden als het tuinieren in volle gang is. Terwijl nieuwelingen misschien denken dat de beste tijd om een tuin te beginnen rond april of mei is, is het een feit dat je veel vroeg kunt beginnen en dan zelfs kunt beginnen met het oogsten van je bevalling in de maand mei.

Na de drukte van de voorjaarsbeplanting en het hoogtepunt van de zomeroogst, is het verleidelijk om de tuinpoort te sluiten en de natuur zijn gang te laten gaan. SMART Compostering - Verander uw bederf in aarde - Hoe u de bodemstructuur deze winter kunt verbeteren - 4 permacultuurprincipes die elke tuinman zou moeten omarmen.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *