Hoe onderhoud je je tuin?

Insectenschade aan planten is veel meer dan cosmetisch. Virussen en bacteriën kunnen vaak alleen via een soort opening een plant binnendringen, en insectenschade zorgt daarvoor. Sommige insecten fungeren eigenlijk als een transport voor virussen en verspreiden ze van de ene plant naar de andere. Bladluizen zijn een van de meest voorkomende dragers en trips verspreiden impatiens necrotisch vlekvirus, dat de afgelopen 10 jaar een ernstig probleem is geworden voor commerciële producenten.

Astergeel (foto, rechts) is een ziekte die wordt overgedragen door leafhoppers en heeft een enorm scala aan waardplanten. Insectenaanvallen zijn een andere manier om een plant onder stress te zetten, waardoor het minder snel ziektes afweert. Schrijf je vandaag nog in en bespaar tot 44%. Voed de grond voordat je de planten voedt.

Betere grond betekent gezondere, sterkere planten. Graaf de grond op met een schop en breek de vuilkluiten op. Verspreid een laag organisch materiaal van 2 tot 4 inch zoals compost of goed verteerde mest over het plantgebied. Meng dit amendement in de bovenste 12 centimeter aarde.

Plant de planten slechts zo diep als de zaailingen groeiden. Volg bij het zaaien van zaden de aanwijzingen op de achterkant van de verpakking. Stem de groeivereisten af op de microklimaten van de tuin. Meloenen, tomaten en paprika's hebben hete plekken nodig, terwijl erwten en wortels gedijen in de koele delen van de tuin.

Om het tuinieren van het land slimmer te maken, heeft Gardena 10 tips voorgesteld over water geven, gazononderhoud en wieden om u te helpen grotere beloningen uit uw tuin te zien. Mulch het tuinbed kort na het planten. Gebruik een laag houtsnippers van 2 inch, stro of dennenstro in bloemen- of moestuinen. Gebruik een plastic mulch in groentebedden in het warme seizoen.

Mulch voorkomt onkruid en helpt vocht in de grond te houden. De Master Class-website raadt u aan om de tuin regelmatig water te geven, zodat u de hoeveelheid water krijgt die nodig is voor de specifieke plantensoorten. De meeste groenten en sommige bloemen hebben ongeveer 1 inch water nodig door irrigatie of regenval per week. Goede tuinverzorging vereist dat u het bodemvocht minstens twee keer per week controleert en de meeste planten water geeft wanneer de bovenste centimeter grond begint te drogen, zodat de bovenste 6 centimeter grond vochtig maar niet drassig blijft.

Alle soorten tuinen kunnen uw tuin er mooi uit laten zien, maar ze kunnen rommelig of overwoekerd worden als u ze niet goed onderhoudt. We hebben enkele best practices verzameld voor het onderhouden van uw nieuwe tuin, nu en in de komende jaren.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *