Hoe een onderhoudsarme tuin te onderhouden?

Top 10 tips voor onderhoudsarm tuinieren De juiste plant op de juiste plek. Houd rekening met afmetingen en tussenruimte voor planten. Vul de ruimte in met grassen en bodembedekkers. Voor de meeste mensen is de snelste manier om zowel de wekelijkse werkdruk als het hoge gebruik van hulpbronnen te verminderen, het gazon te verwijderen.

Geen enkele bodembedekker of vaste plant die u kunt noemen, hoeft zo vaak of zoveel te worden bewaterd, gemaaid en gevoerd als een gazon. Als je jonge kinderen hebt, zijn ongemanicuurde speelgazons geweldig, maar ben van plan ze uit te werken nadat de kinderen zijn opgegroeid. Hoe? Begin met het geven van elke gazonboom een brede rok (tot aan de druppellijn of daarbuiten) van inheemse of regionaal aangepaste planten. Probeer geen borderschoonheden te planten; gebruik in plaats daarvan bosplanten die goed concurreren met en het gezelschap van boomwortels niet erg vinden.

Voor een mooi uiterlijk het hele jaar door, combineer lente- en zomerbollen met droogtetolerante groenblijvende bodembedekkers die een of twee keer per jaar kunnen worden gemaaid. Bedekt met een mooie bijenprint, biedt deze bank een stijlvolle manier om buiten te dineren. Het is gemaakt van 100 procent katoen dat waterbestendig is met een veegschone afwerking. Voor een samenhangende look kun je ook het bijpassende waterbestendige zitkussen krijgen.

Bomen en struiken zijn in de meeste tuinen meestal de lagere onderhoudskeuzes. Kies degene die geschikt zijn voor uw bodem en klimaat, omdat ze eerder gedijen zonder speciale zorg. Veel voorkomende onderhoudsarme tuinheesters zijn onder meer euonymus, berberis, magnolia en winterharde kruiden zoals lavendel. Zacht fruit zoals aalbessen en valdragende frambozen zijn een goede keuze voor de onderhoudsarme tuin, want eenmaal geplant hoeven ze maar één keer per jaar te worden gesnoeid.

Enkele andere onderhoudsarme tuintips zijn het kiezen van planten om gemakkelijk te tuinieren, zoals planten die niet te groot zijn voor uw tuin, zodat u niet zo vaak hoeft te snoeien. Omdat steenslag in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar is, is het selecteren van de juiste voor uw tuinbedden misschien de juiste manier om te gaan, en als u er een krijgt die werkt voor uw patiostijl, bent u er misschien nog jaren blij mee, waardoor uw onderhoudsarme buitenverblijf nog gemakkelijker in topvorm te houden is jaar in en jaar uit. Probeer bij het ontwerpen van een onderhoudsarme tuin de grootte van de beplante gebieden in uw buitenruimte te verkleinen. In een onderhoudsarme tuin is het mogelijk om kunstgras te hebben tegen een redelijke prijs, als u het zelf installeert.

Kies bij het selecteren van bomen voor uw landschap degene die weinig onderhoud vergen om te voorkomen dat u uw vrije tijd moet besteden aan het opruimen van een tapijt van gebruikte bloemen, hickory-rompen of invasieve zaailingen. Het mooie van deze structuren is dat ze een gebied onmiddellijk transformeren en, belangrijker nog, niet bijdragen aan het tuinonderhoud. Andere onderhoudsarme tuinideeën zijn bogen, priëlen en pergola's - deze zijn allemaal eenvoudig te installeren en ze hoeven niet enorm duur te zijn. Maar als je dacht dat weinig onderhoud flauw betekende of, erger nog, een tuin geplaveid en verstoken van planten, denk dan nog eens na.

Onderhoudsarme landschapsarchitectuur vereenvoudigt uw leven en geeft u meer tijd om dingen te doen waar u echt van houdt, zoals ontspannen en genieten van uw tuin. Door gebieden met veel onderhoud te identificeren, kunnen we slimme keuzes maken over welke tuinkenmerken moeten worden gewijzigd of geëlimineerd. Minder is meer als het gaat om onderhoudsarme tuinen, en het is een stijl die werkt met alle maten, vooral kleine tuinen omdat je al met een compacte ruimte werkt. Plaats elementen van de tuin die meer onderhoud nodig hebben dichter bij waar u ze kunt bereiken, of naast uw gereedschapswinkel of schuur, zodat er minder gereedschap en apparatuur hoeft te worden gesleept.

Als u uw gazon verandert in kunstgras, ziet de tuin er onmiddellijk slim uit en worden uw onderhoudsuren aanzienlijk verkort - maar houd er rekening mee dat dit geen leefgebied biedt voor dieren in het wild.

garden maintenance

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *